Waarom je Bitcoin moet hebben

3017
0
DELEN

De crisis van 2008, die de financiële wereld bijna lamlegde, was een luide en duidelijke waarschuwing dat ons financiële systeem een ​​kaartenhuis was geworden. De integriteit ervan was afhankelijk van de aanhoudende solvabiliteit van overbelaste financiële instellingen.

Ik werkte toen als Senior Data Architect in de dealingroom van een van de grootste banken van Duitsland. Daar waren we getuige van het bevriezen van accounts, het afsluiten van betaalautomaten en het deactiveren van creditcards. Het werd duidelijk dat het bezitten van fysiek goud en zilver – en geen goudderivaten – een van de weinige manieren was om iemands vermogen in een dergelijke crisis betrouwbaar te beschermen.

Na de ervaring in 2008 kon ik dit financiële systeem nooit meer volledig vertrouwen, omdat er geen garantie was dat het systeem in de volgende crisis door regeringen weer zou kunnen worden uitgegeven.

Satoshi Nakamoto, het alias gebruikt door de anonieme ontwikkelaar van bitcoin,moet een vergelijkbare ervaring hebben gehad, omdat het hem / haar heeft verzoend een concept te presenteren voor een peer-to-peer betalingsmodel dat het te groot om failliet bankdilemma op elegante wijze op te lossen.

Satoshi’s originele bitcoin-whitepaper maakte duidelijk dat Satoshi een uitstekende systeemarchitect was met een achtergrond voor financiële risicomodellering met interesse in complexiteitstheorie en een drang om de wereld een betere plek te maken.

Satoshi had de tekst “Chancellor op de rand van een tweede reddingsplan voor banken” in zijn bitcoin-genesisblok (het blok dat de bitcoin-blockchain startte) ingesloten. Het was de kop van The Times op 3 januari 2009. Dit was een sterke aanwijzing dat Satoshi’s blockchain inderdaad een antwoord was op de fragiliteit van ons financiële systeem. Zijn beslissing om anoniem te blijven, was logisch in het licht van de enorme speciale interesse die zijn ontwerp zou kunnen bedreigen, als het ooit breed geaccepteerd zou worden.

Bitcoin had gemakkelijk kunnen worden weggegooid en vervaagd tot obsessie. Maar bijna negen jaar later wordt het theoretische alternatief van Satoshi gepubliceerd op alle financiële nieuwskanalen en is het op 18 december 2017 met 315 miljard dollar gekapitaliseerd. Onnodig te zeggen dat ik een sterk verband voel met de motieven van Satoshi en ik bewonder zijn werk, de betekenis waarvan ik in dit artikel zal proberen uit te leggen.

BITCOIN – DE EERSTE TRUSTLESS LEDGER VAN WERELDWIJD
In essentie is bitcoin slechts een gedistribueerd grootboek waarmee bitcoin-boekingen betrouwbaar van het ene adres (vergelijkbaar met een account) naar het andere kunnen worden verzonden zonder dat een centrale boekhouder nodig is. Satoshi’s belangrijkste innovatie was dat hij het probleem van de “dubbele uitgaven” oploste – in wezen hoe gebruikers te houden van vals spelen door dezelfde bitcoins telkens opnieuw te gebruiken of te kopiëren zonder een centrale boekhouder om dit te voorkomen.

Satoshi’s genie bedacht en combineerde het proof of work-systeem, dat het oplossen van wiskundige raadsels vereist om het duur te maken om vals te spelen, de meerderheid van de consensusregel om valsspelers te verwerpen en het gebruik van distributed computing aangemoedigd via bitcoin mining om de verwerkingskracht te verkrijgen het alles.

Wanneer mensen naar de ‘blockchain’ verwijzen, verwijzen ze naar deze ongelukkige boekhoudimplementatie die mogelijk werd gemaakt door die drie belangrijke innovaties. Satoshi gebruikte toen “bitcoin” of “BTC” als de rekeneenheid van zijn trustless ledger en beperkte mathematisch het aantal bitcoins dat ooit zal worden gecreëerd tot 21 miljoen, waarvan er ongeveer 4 miljoen nog niet zijn “gedolven”.

Omdat de code met bitcoin openbaar is gemaakt voor iedereen die code kan lezen om te controleren (open source), is het systeem transparant en genereert het dus het vertrouwen dat nodig is om het op te nemen. In wezen zijn bitcoin-regels heel duidelijk, betrouwbaar en opmerkelijk eenvoudig. Open sourcing betekende ook dat talloze andere entiteiten in staat waren om de bitcoin-code gemakkelijk te kopiëren en hun eigen versie ervan vaak hoopten voor snelle overnight-rijkdommen via, soms twijfelachtige, ICO’s.

BITCOIN KAN SYSTEEMSCHOKKEN BESTRIJDEN DIE HET FINANCIERINGSSTELSEL NIET KAN
Bitcoin en andere goed ontworpen gedistribueerde grootboeksystemen zoals Ethereum zijn inherent stabiele systemen omdat ze goed kunnen reageren op systemische schokken. Als eenderde van alle verwerkings (mijn) knooppunten bijvoorbeeld zou worden weggevaagd vanwege een externe gebeurtenis, zouden transactiekosten toenemen om het aanmaken van nieuwe knooppunten te stimuleren, waardoor het systeem weer in balans zou komen. Nog belangrijker is dat het vernietigen van deze knooppunten er niet voor zorgt dat er gegevens verloren gaan of dat andere knooppunten falen omdat ze niet direct afhankelijk zijn van elkaar om te functioneren.

Ons financiële stelsel is daarentegen steeds onstabieler geworden, omdat elke bank afhankelijk is van andere banken via hun leveraged derivatenposities, die honderden keren hoger kunnen zijn dan de reserves van de bank. Het kost dus maar een paar banken om insolvabel te worden om het hele banksysteem te bedreigen via een financiële besmetting.

Het systeem is als een ernstig zieke patiënt die periodiek moet worden gered met steeds duurdere reddingsoperaties en levend gehouden met goedkoop geld. We kunnen het nog een tijdje langer volhouden, maar op een gegeven moment is het gewoon niet de moeite waard om dit systeem te subsidiëren omdat bureaucratie, verouderde legacy IT-systemen en speciale belangen de ingrijpende hervormingen blokkeren die nodig zijn om het echt te veranderen.

Aan de andere kant zullen verspreide grootboeken geleidelijk aan vervangen worden door oude systemen. PricewaterhouseCoopers (PwC), onze accountant en een van de Big Four-accountantsorganisaties, zijn bijvoorbeeld begonnen Bitcoin als betaling voor hun adviesdiensten te accepteren en er is een groeiende consensus dat in de toekomst blockchain-vragen kunnen worden gebruikt in plaats van bankafschriften.

Satoshi’s bitcoin verandert inderdaad de wereld, maakt veel mensen rijk in het proces en zet het podium voor een verschuiving van de macht weg van gecentraliseerde “te groot om te falen” banken naar gedistribueerde peer-to-peer systemen zoals bitcoin.

Fysieke crypto-opslag

Crypto-opslag heeft unieke uitdagingen – zie hoe het materialiseren van privésleutels digitale diefstal elimineert.

DE MONETAIRE KENMERKEN VAN BITCOIN
Bitcoin is een steeds populairdere manier van uitwisselen geworden die universeel toegankelijk is, gegeven een internetverbinding, en buitengewoon veerkrachtig en duurzaam is tegen verstoringen vanwege de verspreide aard ervan.

Bitcoin heeft ook een vrij duidelijk gedefinieerde prijs – 18,818 USD per BTC op het moment van schrijven – en elke bitcoin is deelbaar in honderd miljoen satoshis. Dus, bijvoorbeeld 0,02 Bitcoin is gelijk aan 2.000.000 satoshis. Deze zijn, samen met vertrouwen, belangrijke kenmerken van geld.

Bovendien is de uitgifte van nieuwe bitcoins, in tegenstelling tot de meeste crypto-valuta, duidelijk gedefinieerd in de code en zal deze rond 2140 bij 21.000.000 BTC worden afgetopt, waardoor code-afgedwongen schaarste wordt gecreëerd die de code deflatoir van aard maakt.

Deze deflatoire tendens betekent dat bitcoin waarschijnlijk in de loop van de tijd zal stijgen, vooral in vergelijking met FIAT-valuta’s zoals de USD waarvan de monetaire basis in de afgelopen 9 jaar met 450% is toegenomen. Merk op dat de kapitalisatie van bitcoin nu de waarde van de Australische M1-geldvoorraad van 357 miljard AUD – ongeveer 274 miljard USD – aanzienlijk heeft overtroffen.

BITCOIN VS. GOUD EN ZILVER
Bitcoin is vergelijkbaar met fysiek goud in die zin dat er een beperkt bedrag is, het kan direct worden gehouden zonder tussenpersonen (bezit een privésleutel versus een staaf) en beide zijn onafhankelijk van het financiële systeem. Beide zullen het goed doen als de volgende crisis zich voordoet.

Natuurlijk zijn er drastische verschillen. Goud en zilver vereisen fysieke opslag en hebben een 5000-jarige geschiedenis van een betrouwbare winkel van waarde zijn met bijna universele acceptatie terwijl bitcoin letterlijk slechts een grootboekinvoer is op een gedistribueerd netwerk dat negen jaar geleden is uitgevonden.

Soms is etherisch zijn echter voordelen, en we zien edelmetaal en bitcoin als complementaire winkels van waarde, die elk hun eigen sterke punten hebben. Daarom hebben we de afgelopen 2 jaar een markt gemaakt voor het converteren van bitcoin naar goud of zilver en vice versa.

Op de lange termijn is het logisch om een ​​beetje van zowel crypto als edelmetaal te bezitten. Vooral zilver is historisch ondergewaardeerd tegenover goud, omdat de zilver / goud-verhouding bijna 80 is. Dus diversificatie van een deel van de enorme rijkdom aan crypto-rijkdom in zilver zou een voorzichtige waardeverandering zijn.

BITCOIN IS HIER OM TE BLIJVEN
De kapitalisatie van Bitcoin heeft onlangs de 315 miljard dollar overtroffen en de aandacht van de VS, Europa en Azië is de afgelopen maanden gaan stijgen terwijl de prijzen stegen. De overgrote meerderheid van de mensen bezit echter geen bitcoins en veel van degenen die dat wel doen, zijn niet van plan er iets van te verkopen.

Daarom, terwijl de prijsstijging van Bitcoin absoluut het prijsaandeel van een “bubbel” vervult, zijn er genoeg hoopvolle kopers die nog geen hebben gekocht. Omdat een bubbel pas zal barsten als de kopers opraken, is er waarschijnlijk nog een lange weg te gaan.

Bovendien biedt bitcoin, in tegenstelling tot de Tulip-manie waarin de huidige Bitcoin-situatie soms ten onrechte wordt vergeleken, een echt veerkrachtig alternatief voor ons fragiele financiële systeem en voldoet het aan de vereisten voor een winkel met waarde, in tegenstelling tot tulpen.

De waarde van Bitcoin zal uiteindelijk bepaald worden door hoe populair het wordt, aangezien de wet van netwerkeffecten van Metcalfe waarschijnlijk van toepassing is op bitcoin. Zodra bitcoin en andere cryptocurrencies stoppen met waarderen, zullen de meeste mensen ze niet dumpen zoals tulpen werden gedumpt, maar ze beschouwen ze als een natuurlijke opslag van waarde.

Ik vermoed dat de overgang bij de adoptie van bitcoin en andere cryptocurrencies van hoge kwaliteit verder zal versnellen. Daarom is het steeds belangrijker om verder te kijken dan de gebruikersinterfaces van portefeuilles, te begrijpen hoe deze valuta werken en hoe ze veilig kunnen worden opgeslagen, aangezien meer dan 25% * van bitcoins wordt verondersteld te zijn verloren of gestolen sinds de oprichting.

Overweeg een klein beetje bitcoin te kopen en het voor de lange termijn te houden,

Bron: themerkle.com

 

Deel dit artikel met anderen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.