Het .dat bestand

3120
0
DELEN
Hoe vind ik mijn .dat in Linux
Je wallet upgraden

Wanneer je een crypto wallet gaat updaten gaat het al snel over het .dat bestand. Al het andere is niet eens zo belangrijk. Zo zou je alle andere bestanden van een wallet rustig kunnen deleten zolang je je .dat bestand maar veilig bewaart.

Nu is het niet de bedoeling dat je alle andere bestanden van een crypto-portefeuille lukraak gaat deleten en alleen je .dat bestand gaat bewaren echter is dit bestand wel het bestand waar alle gegevens over jouw Crypto in staan.

Als je bijvoorbeeld een wallet wilt updaten dan kun je gewoon een nieuwe installatie doen en het nieuwe .dat bestand vervangen door het oude bestand die je bewaard hebt van je vorige portefeuille. Wanneer je je nieuwe wallet opent staan de crypto-valuta die aan jouw toebehoren netjes in jouw nieuwe wallet.

Het ene .dat bestand is het andere niet

Let op: Het is niet zo dat een .dat bestand een universeel bestand is dat je onderling kunt gebruiken tussen verschillende wallets. Een .dat bestand van je exodus wallet kun je niet kopiëren naar een Jaxx portefeuille bijvoorbeeld.

Waar vind ik dan mijn .dat bestand?

Wanneer je Windows gebruikt kun je met het programma Verkenner heel eenvoudig bestanden vinden, zo ook het verborgen bestand .dat.

  • Open Verkenner vanaf de taakbalk. 
  • Selecteer Beeld > OptiesMap- en zoekopties wijzigen.
  • Selecteer het tabblad Weergave en selecteer onder Geavanceerde instellingen de optie Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven en OK

In Linux kun je een soortgelijk programma gebruiken wanneer je op de grafische desktop zit. Aangezien er voor Linux veel verschillende grafische desktops zijn is het onmogelijk om ze hier allemaal op te noemen. Op de command line is het vrij eenvoudig trouwens.

find’ en of ‘locate’

Je kunt in Linux naar het .dat bestand zoeken door het commando ‘locate’ (lokaliseren) of ‘find’ (vinden) te gebruiken. ‘Locate’ gebruikt daarbij een interne database van geïndexeerde bestanden. Deze database kun je eens in de zoveel tijd updaten met het commando ‘updatedb’ om nauwkeuriger resultaten te krijgen. ‘Locate’ is sneller dan ‘find’, dat een normale zoekopdracht uitvoert.

Tip: zoek zowel in Linux als in Windows niet de gehele harde schijf af, maar in de map waar je je portefeuille hebt geïnstalleerd anders krijg je een enorm aantal bestanden gepresenteerd die niets met jouw .dat bestand te maken hebben. Dat is wanneer je nog weet waar je je crypto-portefeuille hebt geïnstalleerd.

Deel dit artikel met anderen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.